Πλάστικον

Δεξαμενές Πολυαιθυλενίου vs Δεξαμενές χάλυβα: Ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

Όταν πρόκειται για την επιλογή αποθήκευσης χημικών ουσιών, όλοι πιστεύουν πως δεν υπάρχει πιο καλή επιλογή από τις δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα. Οι συγκεκριμένες δεξαμενές είναι γνωστές σε ζυθοποιεία και σε άλλες εφαρμογές όπου εμφανίζονται δημόσια. Οι δεξαμενές φαίνονται λαμπερές, καθαρές, και βοηθούν στην οπτική βελτίωση του εξωτερικού χώρου. Οι δεξαμενές χάλυβα έχουν επίσης τη φήμη ότι είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα συστήματα αποθήκευσης χημικών στην αγορά.

Γι’ αυτό μπορεί να εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε ότι οι δεξαμενές από πολυαιθυλένιο (XLPE) μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες σας αντί μιας χαλύβδινης δεξαμενής, με μόλις περίπου το ένα τέταρτο του κόστους.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι δεξαμενών από χάλυβα που διατίθενται στη σημερινή αγορά: ο μαλακός χάλυβας και ο ανοξείδωτος χάλυβας. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και θα καταρρίψουμε τον μύθο ότι οι χαλύβδινες δεξαμενές είναι καλύτερη επιλογή από τις δεξαμενές πολυαιθυλενίου XLPE για αποθήκευση χημικών.

Δεξαμενές από μαλακό χάλυβα vs Δεξαμενές πολυαιθυλενίου

Οι δεξαμενές από μαλακό χάλυβα συνήθως χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία εξόρυξης για την αποθήκευση θειικού οξέος. Εάν αποθηκεύετε συγκέντρωση 98 τοις εκατό θειικού οξέος, η χαλύβδινη δεξαμενή σας μπορεί να αποδώσει για πολλά χρόνια. Ωστόσο, μόλις η συγκέντρωση αραιωθεί κάτω από το 93 τοις εκατό, το θειικό οξύ γίνεται διαβρωτικό για τον χάλυβα και η διάρκεια ζωής της δεξαμενής χημικών σας μπορεί να μειωθεί.

Δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα Vs. Δεξαμενές πολυαιθυλενίου

Οι δεξαμενές αποθήκευσης από ανοξείδωτο χάλυβα είναι η παραδοσιακή επιλογή για ζυθοποιία, καθαρές εφαρμογές και αποθήκευση καυστικής σόδας. Ωστόσο, οι επιχειρηματίες συνειδητοποιούν τα οφέλη από τη χρήση δεξαμενών αποθήκευσης πολυαιθυλενίου. 

Για τις επιχειρήσεις που θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη και να βελτιωθούν ποιοτικά, οι δεξαμενές πολυαιθυλενίου παρέχουν τέσσερα σημαντικά πλεονεκτήματα:

1.Αρχικό κόστος—Κατά μέσο όρο, οι δεξαμενές πολυαιθυλενίου κοστίζουν πολύ λιγότερο σε σχέση με μια δεξαμενή από ανοξείδωτο χάλυβα.

2.Μακροζωία—Οι δεξαμενές πολυαιθυλενίου κατασκευάζονται για μακροχρόνια χρήση και χρειάζονται ελάχιστη συντήρηση.

3.Χωρίς ραφή – Οι δεξαμενές πολυαιθυλενίου είναι ομοιογενής χωρίς ραφές ή συγκολλήσεις. Οι ανοξείδωτες δεξαμενές είναι συγκολλημένες. Μια δεξαμενή από ανοξείδωτο χάλυβα 20.000 λίτρων μπορεί να έχει συγκολληθεί σε έως και σε 70 σημεία.

4.Χρόνος παράδοσης — Μια δεξαμενή πολυαιθυλενίου μπορεί συνήθως να παραδοθεί μέσα σε τρεις έως τέσσερις μέρες από την παραγγελία της. Μια δεξαμενή από ανοξείδωτο χάλυβα απαιτεί 20 εβδομάδες ή  και περισσότερες για παράδοση.  

5.Διάφορα σχήματα και χωρητικότητες – Οι δεξαμενές πολυαιθυλενίου της plastikon είναι διαθέσιμες σε διάφορα μεγέθη από 240 λιτρα έως 20.000 λίτρα.

Ζυθοποιία

Παραδοσιακά, οι δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα ή άλλες μεταλλικές δεξαμενές χρησιμοποιούνται για κάθε μέρος των εργασιών ενός ζυθοποιείου, από την αποθήκευση των υλικών μέχρι την παρασκευή μπύρας. Για μικρές παραγωγές, αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις ζυθοποιίας, οι δεξαμενές πολυαιθυλενίου είναι η ιδανική επιλογή για να σας βοηθήσουν να μεγαλώσετε γρήγορα και να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της αγοράς. Καθώς η ζυθοποιία craft μεγαλώνει, οι δεξαμενές πολυαιθυλενίου μπορούν να κατασκευαστούν και να παραδοθούν γρήγορα, είναι οικονομικά αποδοτικές και διατίθενται σε διάφορα μεγέθη.

Καθαρές εφαρμογές

Οι δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα είναι δημοφιλείς και για καθαρές εφαρμογές. Συχνά απαιτούνται οξέα υψηλής καθαρότητας και καθαριστικά για τον εξοπλισμό ποτών ή τροφίμων για να διασφαλιστεί η ποιότητα και να αποτραπεί η ανάπτυξη βακτηρίων.

Αποθήκευση καυστικής σόδας

Το υδροξείδιο του νατρίου (NaOH), επίσης γνωστή ως καυστική σόδα, είναι μια ισχυρή χημική βάση. Η διαβρωτική και ολισθηρή φύση του καθιστά δύσκολη την αποθήκευση, ειδικά εάν πρέπει να το διατηρήσετε σε υγρή μορφή.

Πολλές εγκαταστάσεις χρησιμοποιούν δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα για την αποθήκευση καυστικής σόδας. Οι τοίχοι από χάλυβα είναι ανθεκτικοί στη διάβρωση, οι δεξαμενές μπορούν να διατηρηθούν σε εξωτερικούς χώρους και τα εργαλεία θέρμανσης εφαρμόζονται εύκολα. Ωστόσο, οι χαλύβδινες δεξαμενές κοστίζουν δύο έως τρεις φορές περισσότερο  και δεν παρέχουν καλύτερη απόδοση από τις δεξαμενές πολυαιθυλενίου.

Η Plastikon παρέχει το ίδιο σύστημα δεξαμενής διπλού τοιχώματος και αντίσταση στη διάβρωση με τον ανοξείδωτο χάλυβα, ενώ προσφέρει οφέλη που δεν μπορούν να προσφέρουν οι χαλύβδινες δεξαμενές:

Χαμηλότερο αρχικό κόστος—Οι δεξαμενές πολυαιθυλενίου είναι πολύ πιο αποδοτικές οικονομικά από τις χαλύβδινες δεξαμενές.

Διατήρηση χαμένης χημικής ουσίας—Εάν παρουσιαστεί διαρροή, το σύστημα διπλού τοιχώματος περιέχει οποιαδήποτε χημική ουσία που έχει διαρρεύσει, αποτρέποντας την απώλεια.

Χωρίς ραφή – Οι δεξαμενές πολυαιθυλενίου με σταυροδεσμούς δεν έχουν ραφές. Δημιουργούνται ως μια μονοκόμματη δεξαμενή χωρίς συγκολλήσεις όπως οι χαλύβδινες δεξαμενές.

Η καλύτερη λύση δεξαμενών για την αναπτυσσόμενη επιχείρησή σας

Οι χαλύβδινες δεξαμενές μπορεί να είναι η πιο ελκυστική λύση για την αποθήκευση χημικών, αλλά η εμφάνιση μπορεί να παραπλανήσει. Το πολυαιθυλένιο παρέχει την ίδια (ή καλύτερη) απόδοση με τα συστήματα αποθήκευσης χάλυβα. Ταυτόχρονα, τα συστήματα δεξαμενών XLPE είναι μια πολύ πιο οικονομική λύση. Για τις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, το πολυαιθυλένιο είναι η ξεκάθαρη επιλογή για την αποθήκευση χημικών.

Ξεφυλλίστε τον τιμοκατάλογό μας: εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες ή οποιαδήποτε απορία για την αγορά δεξαμενής τηλεφωνήστε στο 2314 012102. Θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε για την επιλογή της δεξαμενής που θα καλύψει τις ανάγκες σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *